Gå til hovedindhold
Eleverne på Georg Stage

Dagbog 14/7

I dag har været en utroligt kedelig dag med enkelte sjove glimt. For det første var det virkelig svært at komme ud af køjen til morges. Det var ærligt talt lige ved, at jeg overvejede en sikkerhedsrapport, hvis bare jeg kunne ligge én time mere. Man hopper nærmest ud af køjen inden øjnene rigtigt er med. Balancen er heller ikke helt god, især ikke med lidt bølgegang, men så er det alligevel godt at køjerne stadig hænger der, så man lige kan nå at gribe fat i en inden det går helt galt.

I dag havde vi også den første time med vores engelsklærer Lars. Af en så lille mand, skal jeg ellers lige love for, at han kan råbe hele banjen op! Han har også været med i 12 år, så måske har han bare erfaret, at vi bliver lidt døsige af at komme oppe fra den friske luft, til at gå ned på banjen og modtage en masse teori – og at det derfor altså er nødvendigt at tale lidt højt for at få vores opmærksomhed. Nå, men i den første time skulle vi så præsentere os selv på engelsk, og man skulle ellers tro at det var muligt for 20 personer at gøre det på 1,5 time. Det gjorde det så heller ikke, men lidt over en time blev det alligevel til, med alle de ekstra spørgsmål Lars havde om folks hjemby. Mest af alt fordi han har boet i det halve af Danmark, så der skulle lige fortælles en lille røverhistorie ved hver anden præsentation. Det gjorde som sådan heller ikke noget, han virker ret cool, så det skal nok blive nogle sjove lektioner vi får med ham inden vi når Lissabon.

På nattevagten 20-00 får vi så at vide, at der fortsat ikke kommer nogen vind. Super fedt når man nu deltager i et tall ship race… vi måtte altså sejle med den smule vind der nu var.  I løbet af vagten svømmede en lille flok delfiner rundt om skibet, og da jeg synes dyr er spændende, og at jeg ikke har set delfiner før jeg kom ud at sejle med Georg Stage, så havde det selvfølgelig også min fulde opmærksomhed. Jeg var egentlig fysisk vagt som rorgænger, med det var på daværende tidspunkt vores kvartermester – Markus medvind, som stod ved rattet. Derfor kunne jeg med fin samvittighed fiske mit lyserøde barbiekamara (det er lyserødt og lavet af plastisk fordi det er vandtæt, men det ligner noget jeg har fået med en barbiedukke…) og prøve at få et billede af delfinerne. Efter en del tid, tålmodighed og renden frem og tilbage, og til ren morskab for bjærgmersen, fik jeg endelig taget et nogenlunde billede. Dagen efter fik jeg så taget et endnu bedre billede, så det er jo bare bonus.
I løbet af den sidste time af vagten bliver Markus så kortvarigt skiftet ud med kaptajnen, ikke at det hjalp noget, for i den korte tid han stod der, døde vinden helt hen. Det hjalp ikke helt på vores i forvejen lidt utålmodige og konkurrencegene kaptajn, med mere var der altså ikke at gøre ved det. Oven i købet missede vi vores andet waypoint i løbet af natten, og med ingen vind tog det ca otte timer at rette op på den fejl. Så alt i alt en succes fuld nat for Georg Stage… Heldigvis holder vi stadig humøret højt, så trods ingen vind og misset waypoint, var det slet ikke så slem en vagt alligevel.

Det var alt for denne gang

Mie 53, 5. bakke