Gå til hovedindhold
Eleverne på Georg Stage

Dagbog 15/7

For 5. bakkes vedkommende startede dagen som mange andre. Morgenkaffen, lidt søvn i øjnene og snakken frem og tilbage om dagen der lå foran os, som skulle byde på et par interessante oplevelser.

Kl. 08.00 stod vi klar, morgenfriske, på rad og række, til at overtage vagten frem til kl. 12, hvilket betød at vi skulle stå for arbejdet på dæk og at sejle Georg fremad i The Tall Ships Races, som er kapløbet vi deltager i for øjeblikket. 

Vejret var bestemt en fornøjelse at være på vagt i, næsten vindstille og solskin, men ikke til megen nytte for et sejlskib, som skal nå til Lissabon, så hurtigt som muligt!

På trods af vanskelligheder fik vores skib dog alligevel, passeret rutens andet waypoint lidt før middagstid, hvilket besætningen og eleverne var meget tilfredse med, da vi ellers havde kæmpet i mange timer, under forhold med afdrift og meget svag vind, som besværliggjorde at fastholde den ønskede kurs.

I forhold til de andre skibe, som deltager i kapløbet, ligger Georg fornuftigt placeret.

Eftermiddagen bød på et utal af delfiner, som med lethed kunne følges både over og under havoverfladen, da der hverken var vind eller vejr, som kunne skabe røre i vandet.

Klokken lidt i seks om aften fik vi os en besynderlig overraskelse. Nede i banjen var der nogle, der pludseligt så noget sært bevæge sig gennem koøjet i bagbord side! Folk stimlede hurtigt sammen på dæk og fandt ud af at vi hverken havde fanget delfiner eller fisk. I stedet havde skibet fanget et gigantisk grønt fiskenet og en enkelt skaldet krabbe, som vi fik halet i land efter en lille halv times undren og besvær.

Aftenen havde en blændende solnedgang gemt til os, men desværre blev vi også hurtigt klar over, at der ikke var meget vind tilbage at arbejde med. I første omgang braste eleverne rutineret rundt til en tyk Georg Stage dreng (speciel måleenhed ombord), for at kunne justere sig til vindretningen, men konkluderede at det heller ikke var nok. Den kreative styrmand kom nu med togtets måske mest interessante sejlmanøvre, da hun bad om, uden at trække en mine, at vi skulle finde robådenes årer frem.

Kort efter sad en håndfuld elever på dækket med årerne i hænderne og roede en tremastet fuldrigger.

 

Elev nr. 55 takker af ved godt mod, efter endnu en spændende dag på Skoleskibet Georg Stage.