Gå til hovedindhold
Eleverne på Georg Stage

Dagbog 20/7

Roskilde eller Kolera! (20 juli)

Efter flere nætters observationer af den påtagende måne, sidder vi nu i fuldmåneskærets lys og skriver, til synet af flere forstag fyldt med mørke silhuetter af vores vasketøj, som en flok sorte krager på en højspændingsledning, minder os om dages teambuilding. Bakkerne sidde om sidde der på knæ skrubber vasketøjet rent efter alle kunstens regler, mens sæbe, saltvand og ferskvands fade og baljer lettere kaotisk og forvirret bliver sendt frem og tilbage til den taktfaste melodi af elever i brækpumpen. Det foregik i bare tæer og shorts, hvilket er en uhyre sjælenhed her på vores Georg, hvor vi elsker fugtige fødder i varme sikkerhedssko – En hyldest til fodsvampen! Glæden over vaskevandet og bare tæer ville ingen ende tage og vaskeriet endte i ren saltvandsskade og lykke – og snus i rendestenen!

Det spidser til med ræset, og det kan virkelig mærkes at det er selveste Georg Stages ære der står på spil. Specielt de rorgængere, der er så ”heldige”, at stå ved roret i en af kaffepauserne tydeligt mærker. Samtlige styrmænd og en kaptajns blik rettet stift med kompaskursen, giver sved på panden og ukontrolleret afføring. Om det er dette pres der har medvirket til en ’up-coming’ roskildesyge, skal ikke kunne siges, men karantænen er trådt i kraft og der er nu 2 elever indkvarteret på hospitalet i isoleret. Da udbredelsen af en måske mulig roskilde-epidemi er blevet bestem at være under bakken, er en af de få toiletter der stadig virker blevet taget med i faldet og er nu kun til brug for de sygeramte. De resterende 60 stk elever må nu nøjes med ét pissoir og ét toilet. For at sikre at håndhygiejnen ombord var i tom, startede lænsealarmen, da alle håndvaskende afløbene under bakken pludselig løb i provianten, og alle håndvaskende blev sat ud af funktion til skaden var udbedret – Hurra for vores fælles immunforsvar!

Derudover er vinden endelig kommet – og den ser ud til at blive! Så nu rykker vi igen på os, mens trykket på den lettere spændte besætning er letter. Kapsejlads er gøy!

Mit på dagen, da solen stod på sit højeste på himlen og de azur grønne trosser ihærdigt blev splejset på dæk (Halløj! - Slæk på bagbord overmærs gitorv!), kiggede en, på øjemål 12 meter lang, hval forbi og ønskede os held og lykke med racet.