Gå til hovedindhold
Bjarke Wahlqvist Kaptajn på Georg Stage

Dagbog 7.-12. maj

Sankt Croix - Cuba

7-9. maj

Langs kaj Christiansted. Vi blev fint modtaget, og indklareringen ind i USA gik over al forventning, ingen grund til bekymring her. 

Grundet særlige regler som USA har for ”Foreign Garbage” var det dog ekstremt dyrt at komme af med vores affald, da alt skal pakkes i små lufttætte beholdere og transporteres direkte ud til forbrænding.  Vi var dog lige ved at brænde fingrene, da vi for at lette arbejdet med at aflevere affald, satte dette på klar på kajen til afhentning. Dette skabte lidt panik hos agenten og det firma der skulle afhente affaldet. Vi fik det løst uden bøder eller lignende, men de fik os venligt forklaret, at vi nok ikke ville være lige så heldige hvis vi lavede samme nummer i Miami. Det lader vi så være med!

Ellers forløb havneopholdet fint, vi fik besøg af vores direktør. Han kunne byde ind med et meget oplysende foredrag om øernes historie, og i særdeleshed Danmarks rolle som slavenation. Dette var ikke et foredrag for sarte sjæle og Dansk-Vestindien lød pludselig ikke så idyllisk. 

Der blev arrangeret busture for eleverne så vi fik set det meste af øen med gamle danske fort , sukkermøller og strande.

Vi opdagede på vejen over Atlanten, at vores skrue var begroet med ruer og tang efter en vinter på Tenerife. Der var nogle friske elever der (hurtigt) meldte sig frivilligt til at hoppe i vandet og rense skruen. De lå i vandet det meste af dagen, mens resten af vagten malede skibsside, skrabede lak, malede master osv. Resultatet kunne man se da vi sejlede ud, for at kunne opretholde 6 knob, var vores dieselforbrug gået ned med 50% i forhold til afgang Tenerife, vildt.  

Nogle elever fik også prøvet af, om vi mente det seriøst, at de ikke måtte komme synligt berusede hjem fra landlov og der blev derfor udstedt en håndfuld mundtlige advarsler. 

Ellers blev der tid til at slappe af, skrive postkort, gå på stranden, spise is, finde wifi osv. 

12. maj 2017 

Ved afgang St. Croix kom der samtidigt en frontpassage ind over øen og himlen tømte sluserne ned over os så vi alle blev godt og grundigt afferskede. Dette var faktisk ikke så værst, da det havde været en ualmindeligt varm dag, det kølige regn gjorde, at vi var lige ved at begynde at fryse. Det skal siges, at vi til dagligt er så varmt, at vi nyder den kølige brise på agterdækket, når der kun er 28 grader i skyggen kl. 06.00 om morgenen. 

Kort efter solnedgang opstod et fantastisk scenarie da en blodrød kæmpe fuldmåne rejser sig over agterstævnen, mens kraftige tordenskyer ligger tungt over den Dominicanske Republik på bagbords side med enorme lysglimt der afslører skyernes enorme masse så det lignede et krigslandskab mellem store borge. Skyerne holder sig over land og himlen over Georg Stage er lige så klar som på en vinternat hjemme i Danmark. Magisk!

Turen mod Havanna går planmæssigt fremad, vindene er skiftende, men altid som halvvind eller agten for tværs. 

Det er varmt! Undervisningen på banjen kører planmæssigt fremad mens eleverne og undervisere langsomt smelter.