Gå til hovedindhold
Eleverne på Georg Stage

Elevdagbog

Havanna - Bermuda

2. Bakke

Fra d. 20.05 og frem – dagene til søs i denne uge.

Vi kom til søs igen efter et dejligt stop i Havanna. Vi brugte første dag i søen på en masse sejlmanøvrer, hvor vi alle var på dæk. Det var vildt og fedt!!!

Sangene fra byen havde vi taget til os, og stemningen var god på trods af hoste og forkølelse ombord. Den dalede desværre hurtigt. Flere og flere fik det skidt. Folk fik ondt i maven og brækkede sig, og pludselig lå der en del syge omkring på banjerne. 

Der var en del tvivl om hvad det skyldes – om det var maden vi havde spist på landlov, eller om det måske var det cubanske vand, vi havde fået ombord. Derfor blev vi nød til kun at drikke vand, som var kogt, indtil vi havde testet det for bakterier.

Skibet bevægede sig anderledes, end det vi tidligere havde vænnet os til. Derfor meldte søsygen sin ankomst igen.

Vi var sgu ved at være en slatten forsamling. Dette var tydeligt også Peters (vores kvartermesters) opfattelse af situationen. Han har det skidt med folk, som ikke kan arbejde og hjælpe til. Det gør ham meget utilpas og i dårligt humør. Derfor er det en god ide at smutte uden for synsvinkel, hvis man har det tilstrækkeligt skidt:-)

Bedst som vi sad der i kaos af syge folk, nye nattevagter, gyngende skib og varmt drikkevand, var det tid til midtvejsprøver – fantastiske ods for gode resultater:-)

De fleste kom på benene til at lave prøver, og stemningen var god omkring dem. 

Vi laver midtvejsprøver, for at se hvordan det går, og om der er nogen, der har brug for hjælp til at kunne bestå den endelige eksamen. Det er en skøn måde at gøre det på, og man føler sig dejligt sikker på at bestå til sidst.

Vi fandt ud af, at der ikke var noget galt med vores vand, og det var en lettelse. 

De fleste har fået det bedre nu, og vi venter på resultaterne fra prøverne. 

Vi glæder os til Landlov i Miami om nogle dage.

Maria Attrup nr. 4

 

Dagbog uge 22

Halløj fra 3. bakke! Bjørn 21, Marie 23, Benjamin 27, Sofie 29, Andreas 31, Mikkel 33, Gustav 35, Ida 37 og Carl 39.

Så er vi stævnet ud fra Miami. Det blev et ophold der ikke forløb helt som forventet. På vej ind til Miami havde vi et herligt øjeblik da vi på 4-8 vagten gjorde klar til at gå til ankers, så der skulle pakkes sejl. Det var selvfølgelig hele skiftets damer, der gik til vejrs, for at pakke alle tre undermærser, mens gutterne vaskede dækket. Det har nu taget Georg Stage to år at nå til Miami, siden sidste års togt gik fra København til Tenerife, hvorefter vi overtog for at sejle skibet over Atlanten i anledning af, at vi skulle være med til at repræsentere København som fremtidig værtsby for World Outgames. Men sådan gik det altså ikke, for dagen inden det skulle gå løs, stak nogen af med pengene – det er i hvert fald hvad rygterne siger. Skuffede op over begge ører havde vi til gengælde mere tid til landlov, hvilket indbød til mange forskellige aktiviteter i en storby som Miami.

En herre ved navn Don (gammel kollega med overstyrmand Helle og fastboende Miamigenser) havde på forhånd arrangeret aktiviteter vi havde mulighed for at deltage i. Bjørn 21, Andreas 31, Benjamin 27 og Hans Henrik 6 tog en tur med Miami Police ud i Fast Patrol Boat, hvor de fik en omgang sightseeing de sent vil glemme; de så dj Khaled, Miamis dyreste ø, the house build on erection og diverse kendishybler. Desuden imponerede drengene da vha. et fikst tømmerstik fik flyttet en palme på afveje og var med til at irettesætte en Miami-dude med nogle lidt for vildtfarende jetski. Nogle af gutterne tog på fisketur, hvor Carl 39 fangede sig en Redsnapper, der nu ligger i fryseren og venter på at 3. bakke skal spise gourmet. Andre tog det lidt mere chill, Sofie 29, Marie 23, Gustav 35 og Ebbe 24 cyklede Miami tyndt, mens andre fik shoppet. Men sikkert og vidst er det, at alle fik hilst på den famøse Miami Beach. Herfra havde vi plads på første række, da der i anledning af Memorial Day weekend blev fyret helt op under den amerikanske patriotisme med et Air and Sea Show, hvor der under voldsomt spektakel fløj diverse militærfly ind over stranden og flådens både lå ikke langt fra land til fuld beskuelse – sikke der blev brændt jetfuel af. 

Når man nu sender sådan en flok kartoffeldanskere afsted til Miami Beach, er det vigtigt med den rette solcreme… til stor fortrydelse for Ida 37 og Mikkel 33, der var kommet afsted med en ikke spor vandfast én af slagsen. Mikkel slap med en farve der ikke var langt fra postkasserød og en ryg der skaller. Ida derimod er her en uge efter, endelig blevet i stand til at løfte armene over hovedet, efter et par 2. gradsforbrændte skuldre med vabler på størrelse med Kinderæg.

Efter nogle gode dage i Miami, som desuden også bød på åbent skib med rundvisninger og en stor bunke rent vasketøj, samt en ordentlig omgang proviantering, var vi klar til at komme på vandet igen. Vi hilser igen på Atlanten, der i denne omgang byder på nye udfordringer. Lige nu sidder vi midt en af de helt store, nemlig den trodsige trodse. Alle har fået udleveret et stykke kvadrat-flettet tovværk, hvor vi til praktisk sømandskab lærer at øjesplejse. Der ud over er vi i gang med en hel masse rigarbejde, hvor diverse tovender bliver skiftet. Både skøder, fald og gårdinger står flot og tot.

Vi har generelt været meget til vejrs denne uge, både i sammenhæng med udskiftning af rig, men også det omskiftlige vejr har givet rig mulighed for at sætte og bjærge sejl – det er godt for træningen.
Den til tider sløje vind har også sørget for træning i opstart af motoren til vores maskingaster (I 2. Skifte Andreas 31 og Oliver 28) og vores nye maskinmester Jesper. Vi hilser i øvrigt også på et nyt fag for tiden, da vi har fået besøg af Tanker Thomas, der er vikar for vores 2. Styrmand/navigationslærer. Thomas underviser i Tanker Familiarization, der tester vores øjenlågsmuskler og koncentrationsevne, når vi hører om losse og lastemetoder, hvordan man rengøre et tankrum og sørger for at dit skib ikke eksploderer. Ud over Thomas, har vi også besøg af Kaptajnens ferieafløser, Ramund, som til hele skibets fornøjelse har taget sin lille søn med. Historiker Morten fra M/S Søfart gæster også Georg på dette stræk, han er i gang med et spændende projekt om at dokumentere dagligdagen her ombord.

I denne uge har vi ingen søndagsfridag, og det har allerede været en lidt bagvendt uge, idet at vi skiftede vagt onsdag, frem for at skifte søndag – så nu får vi en uafbrudt nattesøvn på 20-24 vagten. Trods 4-8 står os kært, er det nu meget dejligt at komme up to date med nogle af de mange lektier – især dem med Dif. Nav. er taknemmelige.

Men vi glæder os til Bermuda, vi hører rygter om lyserøde sandstrande og drypstenshuler. Desuden ser vi frem til dage for anker med masser af fartøjstjeneste i både motorjollen og rojollerne. Forhåbentlig får vi også mulighed for at sætte smakkesejl på dem – det skal nok blive sjovt!

Vi har det godt i 3. bakke, og håber at alt er vel hjemme.