Gå til hovedindhold
Eleverne på Georg Stage

Elevdagbog

Bermuda

Dagbog fra 4. bakke 11-06-2017

Indsejlingen til Bermuda var fantastisk smuk og starten på nogle dejlige dage. Georg kom sejlende gennem en smuk lagune, og alle foranlediges til at tro, at vi er havnet i paradis (igen) 
Vi er alle overvældede og synes det er det fedeste sted vi er havnet. Vi får lagt til kaj og det hele spiller. Da vi har lagt til og er blevet indklareret i Bermuda er der lidt mere ro på skibet og alle kan puste ud og nyde følelsen af igen at være godt fortøjret.  

Efter et par gode dage med vedligehold af skibet, vind i smakkesejlene på jollerne og vældig mange oplevelser har vi nu skuden fuld af godt humør og skabene fulde af snacks. Her på Bermuda er der blevet provianteret grundigt til næste ben på ruten.

Da vi ankom lidt før end først planlagt har vi haft masser af tid her på øen til at se alt fra de top moderne hurtigbåde, de sejler med i America’s Cup til de ældgamle drypstenshuler, der stille og tungt ligger under jorden og lader en føle historiens vingesus. Når man står under de smukt udformede hvælvinger, bliver man mindet om, at man imod tidens og naturens enorme kræfter blot er et lille menneske, der har fået den dyrebare tid på vores fantastiske klode til låns. 

En næsten identisk optur som ovenstående, var slutningen på Tanker Familarization. På rejsen mellem USA og Bermuda er der blevet gennemgået hvordan man bedst undgår at sprænge sig selv og et tankskib i luften. Thomas stod for undervisningen og blev efter 1. lektion, selvfølgelig døbt Tanker Thomas. Han tog den delvist tørre tankskibs teacher tjans, med en så eksplosiv gejst at råolien nærmest sprøjtede ud af én. Der er blevet snakket op ad stolper og ned i lastrum, om over- og undertryksventiler, personlige værnemidler og hvad der nu ellers hører med på sådan en dejlig tankskibskrabat. Det vil forblive i vores hukommelse som et olieudslip i Antarktis. 

Historiker Morten har også forladt skuden, Cille er igen hjemme (ombord) fra ferie og Bjarke ligeså.

I vandet omkring kajen lå mange andre sejlskibe til ankers. De var samlet her pga. konkurrencen og mange af dem er nu taget videre til Boston. Vi benyttede os af lejligheden til at sætte MOB-båden i vandet og forhøre os efter om det ville være muligt, at komme ombord og se deres flotte skibe og høre om livet ombord på de skibe, som med al sandsynlighed kommer til at blive arbejdsplads og hjem for nogle af os en dag ude i den nære og fjerne fremtid. 
Nogle bød os velkommen ombord og andre måtte vi nøjes med at se udefra. Men alle som en var de flotte at se på og det gav en underfundig følelse af, at drømmene og virkeligheden stemte overens, at sætte ben på de skibe vi kun er blevet fortalt historier om og har forestillet os i dagdrømme. 
Det gav et ekstra drys af motivation til arbejdet og undervisningen, at have fremtiden liggende til ankers lige indenfor rækkevidde og udsigt. 

Skibet er også blevet shinet op efter 6 dage til ankers uden den stramt skemalagte søvagt. Der har været tid til både rengøring af forlasten og selv officerernes toilet kunne få skænket sig en klat maling. 

Fjerde bakke siger tak for endnu en uforglemmelig uge på Georg Stage. 
Tak for ny viden, nye venskaber, gode grin og gode oplevelser.