Gå til hovedindhold
Eleverne på Georg Stage

Elevernes Dagbog

Atlanterhavet

10/4 

Natten til i dag var vores første i søen. Vi havde 12-4-vagten, og den var hård for mange af os. Folk brækkede sig på skift af søsyge, de raske skyllede det væk og holdt om os. Selv oppe fra riggen kom der bræk flyvende. Charli lavede en omgang heftig havregrød, til de der kunne få noget indenbords og så gjorde vi ellers vores bedste på skibet i den gyngende verden. 

Da klokken blev 04:00, og det blev markeret med fire dobbeltslag på klokken, var vi godt trætte. Vi stod og sad som en lille flok krigere i et forsøg på en baksmønstring. 

2. Skifte kom op og afløste os i mørket og vi tumlede ned i vores længe ventede køjer. Der blev mumlet ”godnat” og vi vuggede i søvn side om side i vores køjer. Merethe lå og aede sig på maven i et forsøg på at fjerne fokus fra det gyngende skib, og sådan har vi jo alle vores egne metoder.

Vi holder af hinanden her i 2. bakke. Alle udfylder en plads og bidrager med deres. Vi støtter hinanden, og det var der seriøst også brug for, for lige pludselig blev der råbt: ”Skynd jer ud af køjerne, undervisningen starter om lidt”. De have glemt at vække os. 

Kort efter sad vi på skolebænken til Søsikkerhed og forsøgte at smile og følge med, med søsygen helt oppe i halsen. Der blev mumlet trusler om at skrive en sikkerheds-rarport bl.a. på baggrund af den fraværende morgenmad…

Efter undervisningen spiste vi musaka til frokost (morgenmad).

Vi holder meget af mad på 2. bakke. Vi spiser alt hvad vi kan nå på den tid vi får og snakker altid ivrigt om delikatesserne. Særligt Jacob bidrager til stemningen og samler os om nogle af hans mange vigtige emner. Han kan få os til at grine, så vi må kæmpe for ikke at spytte maden ud. 

Efter et måltid på 15 minutter, skyndte vi os på dæk for at afløse vagten. Vi var ikke hurtige nok, men det er altså også en hardcore dag vi er ude i.

Vi satte forsejl og brød hjernen for at lære alle tovenderne at kende. Efter vagten, gik vi på forbanjen og blev undervist af Helle i Arbejdssikkerhed.

Klokken 17:00 var det tid til aftensmad. I vores bakke har vi fået for vand bare at råbe ” der er maaaaad!!!” i stedet for ”2. bakke klar til skafning”. Det bliver vi nok bedt om at stoppe med J. Ligesom Peter opdagede at vi mønstre med en tilfældig køje for at komme hurtigt til køjs. Den blev ikke godtaget…

Frederik, som ellers er mesteren i smørebrød, havde ikke appetit til aftenens brød og pålæg. Det siger lidt om det at være søsyg. Han gik en tur på dæk og kom tilbage med et smil på læben og bad om brød, pølse, agurk, tomat, løg og mayo. Han fik vidst styr på det J

Nu går vi og håber på at nattens vagt bliver – hvad skal man sige….bedre

 

11/4 – 12/4

Man siger altid, at når man begynder på noget nyt, så er tredje gang/tredje dag, altid den værste. Det ved vi nu er sandt. 
I går var det 3 dage siden vi forlod Tenerife, og vores kroppe er begyndt at forstå, at det ikke er et krydstogt vi er på. J På vores nattevagt i nat, var det under halvdelen af vores skifte der kunne arbejde, da resten lå i rendestenen med voldsom søsyge og ekstrem udmattelse. Heldigvis er vores kvartermester altid ved godt mod, og opmuntrer os til at gøre vores aller bedste. Ligeledes gør vores havregrødspause kl. 03:00 om natten noget rigtigt godt for vores alles humør. 

Ja, tredje dagen/natten var hård, men nu sidder vi på fjerde dagen med hårdere hud på hænderne og et langt større overskud (og en gladere kvartermester J) …………….Og mere vind i sejlene, bogstaveligt talt. 
Asta #14
Merethe #18

 

12/4

Kl 00- 04 

Første skifte havde igen nattevagten, vi ønskede os at i kunne alle tovender uden ad. Derefter skulle skibets affald af vejen. Posen i spanden med alt vors Bio- affald var faldet til bunds. Så vi måtte grave det op med en fejebakke, og smide det over bord i små etaper.

Kl 09:30 

Vi blev igen vækket forsendt og havde alt for travlt. Kl 10:00 startede vores førstehjælpsundervisning med skibets læge Thomas.

15:00 – 16:30

Efter 3 timers vagt havede vi vores første undervisning med Emil om skibsteknik. Dette gav et godt indblik i hvad man kan blive inden for den maritime verden.

16:30

Vi fik vores lækre aftensmad, og denne gang med nok tid til at nyde den. Efter maden var folk trætte og brugte meget af tiden på at skrive dagbog og læse lektier.

 

13/4

Første morgen hvor vi blev vækket til den rigtige tid 09:15 efter en dejlig nattevagt Der var ikke lavet nok grød til alle, og grøden er det eneste vi får og spise inden kl 12:00 og vi har vagt igen. 

Vi holdte brandøvelse hvor alle blev involveret, og 3 elever spillede syge efter en lastbrænd. Derefter lærte vi hvordan vi skulle bremse skibet for sejl. Vi prøvede flere gange, og blev bedre og hurtigere for hver gang. Så kom aftensmaden og alle blev glade.

Nu sidder mange af os elever enten at læser lektier eller hygger på dækket og banjerne. De fleste sidder også at føre deres egne personlige dagbøger. Og sådan ender endnu en eventyrdag på Georg Stage.