Gå til hovedindhold
Skoleskibet Georg Stage

Historien bag

Søfartsskolen blev grundlagt I 1882 og er dermed det ældste skoleskib I verden. I sin tid har Georg Stage været forbillede for andre skoleskibsinstitutioner i blandt andet i Tyskland, England og Norge. Samtidig er Georg Stage det eneste uafhængige skoleskib - uafhængig i den forstand, at den ikke er knyttet til en landbaseret skole eller akademi, som det er tilfældet med de andre civile skoleskibe, andre steder i verden.

Den 3. april 1882 blev Stiftelsen Georg Stages Minde en realitet, mens den første ”Georg Stage” var under bygning på det nu lukkede skibsværft B&W i København. Fra sommeren 1882 har skoleskibet været på togt hver sommer og givet unge mennesker den grundlæggende søfartsuddannelse.

En elev var dengang 14-15 år. Det gamle skib sejlede indtil 1934, hvor det blev besluttet at bygge et nyt skoleskib. Den nye ”Georg Stage” blev større, bredere og rummeligere end sin forgænger. Det er det skib, der frem til i dag, har uddannet unge mennesker på et nyt togt hvert eneste år.

Skoleskibet drives af en selvejende stiftelse. Som privat søfartsskole får vi ca. 66 % af udgifterne dækket af staten, det resterende beløb får vi ind via diverse legater og sponsorstøtte.

Om bord er vi 10 ansatte, der med hver vores funktion sørger for at togtet forløber planmæssigt og at vi overholder pensummet, der kræves for en grundlæggende søfartsuddannelse.