Gå til hovedindhold

Renovering 2015-2018

Her på siden vil vi jævnligt lægge opdateringer og nyheder ud om renoveringen af vores skib.

1. september 2017

Efter endnu et EU-udbud og efterfølgende forhandlinger er Georg Stage nu anløbet Assens Værft. Over de næste 10 måneder vil skibet blive sat i stand, så det både er bedre end da det var nyt og kan holde i yderligere mange år.

Det er den største omgang skibet nogensinde har fået. Der skal nyt dæk på. Al aptering tages ud og opdateres. Al stål bliver sandblæst og om nødvendigt skiftet.

Projektet er støttet af: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Aktieselskabet Dampskibsselskabet Orient´s Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Hempel Fonden, Knud Højgaards Fond, Henning G. Kruses Fond og en lang række mindre donorer.

 

28. februar 2016

Så er skibet endelig på vej hjem. Assens værft har gjort et fremragende stykke arbejdet og forskibet er så godt som nyt. Desværre har opholdet også vist, at der er større problemer end først antaget, så det må forventes, at de kommende måneders arbejde med projekteringen af næste fase, vil medføre at det samlede projekt bliver dyrere end først antaget.

 

9. december 2015

Så er det officielt. Vi har fået tre store bevillinger fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Aktieselskabet Dampskibsselskabet Orient´s Fond og Augustinus Fonden ​og projektet kan for alvor få luft under vingerne. Skibet ligger lige nu i Assens, som har påbegyndt arbejdet.

Læs pressemeddelsen her.