Gå til hovedindhold
Koøje Skoleskibet Georg Stage

Undervisningen

Undervisningen på skoleskibet Georg Stage, er en noget anden oplevelse end almindelig skoleundervisning.

Undervisningen foregår både ved at du som elev følger de obligatoriske fag (se listen her) og ved, at du i praksis er med til at udføre alle de opgaver, som er nødvendige for, at få skibet til at sejle og hverdagen til at løbe rundt.

Så vidt muligt, består de fleste fag af lige dele teori og praksis. En af fordelene ved undervisningen om bord er netop, at teorien hænger sammen med praksis. På Georg Stage behøver du aldrig at spørge om, hvorfor du skal lære det du bliver undervist i. Enten ved du det i forvejen fordi du lige har skulle bruge det på dækket eller besætningen kan fortælle dig præcis, hvornår du får brug for at bruge den viden, som de gerne vil give dig.

Der er også boglige fag på Georg Stage og vi forventer, at alle lærer det, de skal, men vi ved også, at en del af vores elever ikke nødvendigvis elsker at gå i skole – og vi skal nok sørge for, at du får den hjælp, som du skal bruge for at bestå alle fag – hvis bare du gider gøre en indsats.

Hovedparten af undervisningen varetages af skibets besætning. I forbindelse med nogle af fagene anvendes der dog undervisere udefra, ligesom der afholdes nogle kurser i land, hvor særlige faciliteter er påkrævet, eksempelvis værkstedskurser.

Udover det almindelige daglige program vil der desuden være en del andre aktiviteter. Hvor det kan lade sig gøre bliver der arrangeret skibsbesøg, værftsbesøg eller lignende i sammenhæng med undervisningen.