Historien

Siden 1882 har Skoleskibet Georg Stage givet unge mennesker en uddannelse og oplevelser for livet.

Læs mere
 
Historien

Verdens ældste skoleskib

Georg Stage er verdens ældste, civile skoleskib og et forbillede for mange andre skibe. Det er også verdens eneste uafhængige skoleskib, fordi det ikke tilhører en skole på land ligesom andre skoleskibe.

Sommeren 1882 sejlede skibet for første gang. Siden har det været på togt hver sommer og givet mange unge en søfartsuddannelse. Faktisk var eleverne i begyndelsen ret unge – kun mellem 14 og 15 år.

Det første skib sejlede indtil 1934, hvor det blev besluttet at bygge et nyt skoleskib. Det nye skib blev større, bredere og mere rummeligt, og er det skib, der sejler i dag.

Skibets data

Se Georg Stages data og modeltegninger her:

Læs mere her

Historien

Hvem var Georg Stage?

Skibsreder Frederik Stage fik ideen til at bygge et skoleskib i slutningen af 1800-tallet, fordi handelsflåden manglede gode søfolk.

Skibet er opkaldt efter Frederik Stages søn, Georg, som døde af tuberkulose i 1880 blot 23 år gammel. To år senere var stiftelsen ’Georg Stages Minde’ og skoleskibet, opkaldt efter sønnen, en realitet.

Stiftelsens formål var det samme dengang, som det er i dag. Nemlig ”at give unge mennesker, der ønsker at fare til søs, den første undervisning i praktisk sømandsgerning om bord i et dertil bestemt skoleskib”.

Rejse, rejse, rejse, op af køjerne!
Helle Barner Jespersen
Overstyrmand
Historien

Galionsfiguren

Faktisk kan man i dag se på skibet, hvordan unge Georg Stage så ud. Vi sejler nemlig stadig med en galionsfigur, som forestiller ham. Galionsfiguren blev lavet til det første skib helt tilbage i 1880’erne.