Økonomi

Få overblik over, hvad en uddannelse på Georg Stage koster.

Læs mere
 
Økonomi

Udgifter

Et ophold på Georg Stage koster 20.000 kr. Bliver du optaget på skoleskibet, så vil du først modtage en faktura med et forskud på 2.000 kr. Beløbet skal betales indenfor 14 dage fra fakturadato, og senere inden togtstart modtager du en faktura på de restende 18.000 kr. Du mister forskuddet, hvis du bliver forhindret i at deltage i togtet.

Vælger du at forlade togtet undervejs, eller bliver du afmønstret som følge af brud på reglementet, får du ikke elevafgiften tilbage.

Beder vi til gengæld dig om at forlade skibet, uden at du har brudt reglerne, vil du få elevafgiften delvist retur.

Vi refunderer ikke udgifter til tøj og lærebøger, og du sørger selv for lommepenge. Her anbefaler vi, at du benytter et VISA/Dankort el.lign. Du kan få SU under uddannelsen, som du skal søge via Statens Uddannelsesstøtte (SU) efter gældende regler.

Husk at betale elevafgiften inden mødedagen (forfaldsdato fremgår af din faktura). Ellers annullerer vi din optagelse.

 • Dette går dine penge til
  • Forskud

   2.000 kr.
  • Kost og ophold

   10.500 kr.
  • Beklædning og lærebøger

   7.500 kr.
  • I alt:

   20.000 kr.
 • Søg friplads

  En uddannelse på Georg Stage er ikke gratis. Den koster 20.000 kr., som blandt andet går til kost, logi, uniformspakke og undervisningsmaterialer. Bliver du optaget på Georg Stage, og har du et dansk cpr-nummer, så får du i udgangspunktet SU som udeboende, og de fleste kan derfor godt finansiere togtet. Enkelte har dog ekstraudgifter og svært ved at få enderne til at mødes. Vi tilbyder derfor 1-2 fripladser om året pr. togt.

  Ansøg om en friplads

  • Motiveret ansøgning
   Send os en motiveret ansøgningstekst med beskrivelse af, hvorfor du har svært ved at betale elevgebyret. Max 1 side, fx som et vedhæftet Word-dokument.
  • Dokumentation
   Vedlæg dokumentation for ekstraudgifter i forbindelsen med et Georg Stage-togt, fx brev fra din udlejer, hvor der står, du ikke må fremleje din bolig, mens du er væk. Eller dokumentation på, at du får en lavere SU-sats på grund af dine forældres indtægt eller noget helt tredje. Dokumentation er ikke et krav, men en fordel.

  Send din ansøgning på mail til
  Anita Færk, PA
  stiftelsen@georgstage.dk

  Ansøgningsfrist til togt nr. 2 i 2024
  15. marts 2024

  For at få en friplads er det en betingelse, at du er optaget som elev på Georg Stage. Du får svar på elevpladsansøgning og fripladssansøgning samtidig.

  For yderligere spørgsmål
  Anita Færk, PA
  stiftelsen@georgstage.dk
  T: 53628205

Økonomi

SU

Søfartsuddannelsen er SU-berettiget og betegnes som en ungdomsuddannelse. Alle får SU som udeboende. Satserne er:

Grundsats for udeboende
Før skat kr. 4.227

Maksimalt tillæg afhængig af forældres indkomst
Før skat – 18-20 år kr. 2.362

Maksimum i alt
Før skat kr. 6.589

For at få SU skal du være fyldt 18 år. Du kan få SU fra kvartalet efter, du bliver 18 år. Fylder du for eksempel 18 i april, kan du få SU fra den 1. juli. Du kan søge 1 måned inden uddannelsens start eller 1 måned inden den måned, du kan modtage SU fra.

Du modtager en vejledning når det er tid til at søge SU, så vent med at søge til den er kommet.